Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Z Plzně bez bodu, ale se vztyčenou hlavou!

19.09.2016 | Ján Lahvička

Do Plzně jsme odjížděli k zápasu s Interobalem s nadějí na bodový zisk. Po ztrátě dvou bodů v úvodním kole s Českou Lípou se nám dýchá na začátku sezóny trochu hůře, přesto jsme věřili, že se domů vrátíme alespoň s jedním bodem. Všichni jsme však věděli, že nás čeká těžký bojovný zápas s celkem plným posil, jehož výhodou by mohla být individuální kvalita vyvážená ovšem nesehraností nových hráčů.

S tímto problémem se zatím potýká i Tango, kdy bude ještě několik týdnů možná i měsíců trvat než si všechno sedne a kvalita našeho týmu se začne projevovat v bodových ziscích. Tango navíc trápí řada měnších zranění, které omezují mnoho hráčů v nabitém kalendáři, ale není příliš času doléčit rány.

Tango dorazilo do Plzně po dlouhé a nepříjemné téměř 6 hodinové cestě zhruba hodinu před zápasem. Stejně jako v Hodoníně se i tentokrát začínalo s desetiminutovým zpožděním, protože domácím chyběla soupiska B týmu.

Domácí nasadili slušné tempo a doráželi na naše hráče vysoko za polovinou. Nepříjemné přistupování přineslo ovoce a už ve 3. minutě jsme prohrávali po pěkné kombinaci a gólu Abrhama. Rychlou odpověď si však nachystal Gremmel, který dobře umístil svou střelu a vyrovnal na 1:1. Plzeň poté trochu polevila a Tango se dostalo do hry. Hru v power play jsme zkusili jak při vyrovnaném stavu, tak i za stavu 2:1 pro Plzeň, kdy jsme obdrželi branku od plzeňského Štrajta. Přesilová hra však toužený gól nepřinesla, ten dal až Belaník 4 sekundy před koncem 2. poločasu po 6. faulu domácích na Veselovského, který odváděl v Plzni velmi dobrý výkon. Ve druhém poločase bitva a přetahovaná pokračovala. Plzeň měla o něco více ze hry, nicméně stále více se projevovala necitlivost rozhodčích, kteří rozdávali celý zápas prapodivné žluté karty, např. když Buršík upozorňoval rozhodčího že chceme Time out a rozhodčí i časoměřič tento pokyn lavičky zcela odignorovali. Několikrát nepustili akci do výhody a to jak nám tak Plzni a ve druhém poločase velmi ochotně pískali cokoliv co jen zavánělo faulem Tanga. Z toho velmi rychle vyplynul náš 6. faul a na 3:2 zvyšoval opět Štrajt, po sedmém faulu se tentýž hráč těsně z desítky netrefil. Tango se snažilo hrát, ale mírně navrch měla Plzeň, zejména v držení míče. S trochou štěstí se nám podařilo vyrovnat, když v 31. minutě Svobodovu střelu malinko tečoval plzeňský Havel a gólman Kubíček byl opět bezmocný. Pak přišla pasáž, kdy se spíš bojovalo než hrál futsal, druhou žlutou a odchod do sprch po jasné ruce Buršíka odpustili rozhodčí Tangu, následnou slovní potyčku odnesl žlutou kartou naopak pouze kapitán Hodonína Chadzidis a druhé žluté kartě a sprchám pro změnu unikl kapitán domácích Mižár, který celé toto extempore ukončil vztyčeným prostředníčkem což rozhodčím uniklo. Pět minut před koncem jsme už začínali pomalu věřit tomu, že si bod opravdu odvezeme a snažili se co nejvíc držet míč, nicméně po zcela zbytečné ztrátě míče Belaníka si něšťastně zblokoval střelu Plzně do protipohybu Lupače Buršík a Plzeň rázem vedla 4:3. Tango hrálo vabank a 2 minuty před koncem zápasu opět inkasovalo po velmi pěkné střele Koce. V následné power play jsme zahrozili pouze jednou, kdy Buršík minul na zadní tyči prázdnou bránu, ale nutno přiznat, že to byl těžký míč. Skóre 5:3 tak zůstalo na světelné tabuli.

Plzeň zvítězila zaslouženě, měla o něco více ze hry, ale i hráči Tanga si zaslouží pochvalu za bojovný výkon. V Plzni jsme ostudu neudělali a těšíme se na odvetu na hodonínské palubovce. 

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň): Dnes máme za sebou zasloužené vítězství našeho týmu. Od začátku jsme šli za výhrou svojí aktivitou, presováním a tlakem na soupeře. Chybu vidím znovu v naší defenzívě a zbytečně inkasovaných gólech, protože bez těchto chyb mohlo být utkání rozhodnuto už daleko dřív. Na tomhle musíme ještě pracovat. Jinak jsem spokojený, protože tři body zůstávají doma.

Marián Berky (trenér FC Tango Hodonín): Utkání nemělo parametry futsalu, spíše to byl fotbal v hale. Obě mužstva spíše naháněla míč a ani jeden nepředvedl ten futsal, kterým se chce prezentovat. Dnes byla obě mužstva slabá, ale gratuluji Plzni k výhře. Náš tým musí v budoucnu zlepšit defenzivu a standardní situace. Plzeň nás zlomila čtvrtým gólem a bylo rozhodnuto.

 
Aktuální články
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS