Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

HODONÍNSKÉ TANGO SAHALO VE FINÁLE KRAJSKÉHO POHÁRU PO VÝHŘE, NAKONEC ALE NEZVLÁDLO PENALTOVÝ ROZSTŘEL!

15.06.2022 | Jiří Štěrba

HODONÍN - V pondělí navečer patřila hodonínská víceúčelová sportovní hala TEZA futsalovému Krajskému poháru, kterého se zúčastnili čtyři týmy z jihu Moravy: druholigové FC TANGO Hodonín, SK Amor Kloboučky Vyškov a v minulé sezoně ještě ligoví Žabinští Vlci Brno a prvoligový Helas Brno.

Hrálo se 2x25 minut, přičemž poslední minuta byla vždy v čistém čase, prvních 24 minut každého poločasu bylo v hrubém čase.

SEMIFINÁLE 

1. ZÁPAS:

FC TANGO HODONÍN - SK Amor Kloboučky Vyškov 4:2 (1:2)

Domácí sice vedli 1:0, ovšem tým z Vyškova stihl utkání během dvou minut otočit na 1:2! Pak téměř stovka diváků viděla parádu v podání domácího Reháka, který efektní patičkou srovnával na 2:2. Definitivní a zasloužený obrat se domácímu TANGU podařil ve druhém poločase, kdy již vítězové měli zápas jasně pod kontrolou.

STATISTIKA UTKÁNÍ:

Góly a asistence: 12. Marian Rehák (Roman Weigl), 29. Marian Rehák (Roman Sopůšek), 31. Filip Vanda (Roman Weigl), 50. Filip Vanda po zaváhání gólmana Marka Vrby,

ŽK: 39. Matěj Rozehnal a 50. Jan Chadima (oba VY),

řídili: Radim Čep a Michal Gasnárek,

80 diváků.

 

2. ZÁPAS:

Helas Brno - Žabinští Vlci Brno 2:2 (1:2), na penalty 6:7

Tři branky padly v průběhu prvních tří minut, pak se na další gól čekalo až do 45. minuty. Protože po 50 minutách byl stav nerozhodný, na řadu přišly penalty. V těch měli více štěstí brněnští Vlci, kteří se definitivně posunuli do finále až po osmé penaltové sérii!

Sluší se dodat, že v poslední sekundě řádného hracího času mohl rozhodnout hráč Helasu Pavol Matejov, ale brankář Vlků Jaroslav Pšurný předvedl skvělý zákrok a dobrý postřeh, když míč poslal s přehledem do bezpečí.

STATISTIKA DUELU:

Branky: 1. Samo Marušinec, 45. Milan Svoboda - 3. Pavel Svoboda, 3. Dominik Havlín,

rozhodovali: Michal Gasnárek a Tomáš Slanina.

 

FINÁLE:

FC TANGO HODONÍN - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 1:1 (0:1), na penalty 2:3

Branky a asistence: 49. Vojtěch Čech (Roman Sopůšek) - 15. Dominik Havlín (Jaroslav Pšurný).

Domácí měli do utkání skvělý vstup, když v prvních jedenácti minutách si vytvořili tři jasné tutovky, ale ani jednou se nedokázali ve finální fázi prosadit! Dvě dobré možnosti nevyužil David Beneš, ve 4. minutě pak trefil levou tyč brněnské branky David Šebesta.

Hosté tak udeřili z ničeho, když trefil balon přesně po zemi k pravé tyči vůbec po první střele na branku TANGA Havlín - 0:1.

Ve druhé půli domácí kralovali, měli velký tlak na defenzivu brněnských Vlků, z toho pramenily i šance, ale znovu chybělo lepší zakončení ve finále!

Šest minut a 28 sekund před koncem základní hrací doby se domácí lavička rozhodla pro hru bez brankáře a nakonec přišla i zasloužená odměna pro domácí bojovníky, kteří si nakonec plichtu minimálně zasloužili.

V čase 48:29 se dostala do přečíslení dvojice Roman Sopůšek a Vojtěch Čech, aby po vyšachování brankáře Jaroslava Pšurného střílel do prázdné branky druhý jmenovaný - 1:1.

O vítězi krajského finalisty rozhodovaly penalty, ve kterých bylo více štěstí a pohody na hostujících sálovkách, takže domácím zůstaly jen oči pro pláč.

U domácích v penaltách uspěli Tomáš Ťok a Vojtěch Čech, pak ale vyšli střelecky naprázdno Filip Vanda, Marian Rehák a Roman Sopůšek, u hostí nedal penaltu Martin Chroust a Pavel Svoboda, naopak gólmana Aleše Parobka pokořili Dominik Havlín, Ladislav Hansl a Petr Starý.

Pohár pro vítěze Krajského finále si tak domů do krajského města odvezli borci z druholigového týmu Žabinští Vlci Brno.

 

ŘEKLI PO FINÁLE:

"Vyškov byl trochu slabší, nepřijel v plné sestavě, určitě mu aspoň dva hráči ze základu chyběli. Hráli jsme fantastický futsal, i když jsme do poločasu prohrávali 1:2. Když nedáme branky, nemůžeme prostě uspět. V tomto utkání jsme byli lepším týmem a vyhráli jsme zaslouženě.

Ve finále jsme odvedli výkon na hranici našich současných možností. Co naši hru snižuje je to, že nedáváme branky! Vlci přijeli v plné sestavě - je to dynamický, silný celek, jehož některé zákroky byly až za hranicí dovoleného. Ale i v tomto utkání jsme znovu nedávali šance - to je problém našeho mužstva. Před nasazením a bojovností celého týmu musím smeknout. V power-play jsme hráli velmi dobře, to je fakt naše Škola vyspělého futsalu! Dali jsme gól na 1:1, ale penalty jsou již takovou loterií. I přes finálovou porážku jsem v kabině klukům poděkoval," řekl WEBU hodonínského klubu kouč  TANGA STEFANOS CHADZIDIS.

"Myslím si, že dnes jsme oba týmy přehrávali. Je škoda, že jsme nedávali góly, protože šance jsme si dokázali vypracovat. Ve finále jsme měli urvat výhru ve hře, penalty jsou totiž často o štěstí. Jsme zklamaní," hlásil hodonínský hráč VOJTĚCH ČECH.

 

Nejbližší akcí futsalistů FC TANGO HODONÍN bude jednodenní turnaj Česko-Slovenského přátelství, který se bude konat 30. ČERVENCE 2022 v Modřicích.

Účast zatím potvrdili týmy FC TANGO HODONÍN, Žabinští Vlci Brno, Česká Lípa a dva celky ze Slovenska – Levice a Baraberi Bratislava.

(red.)

 
Aktuální články
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS