Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

MINULE KRITIKA NA HRU ŽEN TANGA HODONÍN, NYNÍ DALEKO LEPŠÍ HERNÍ PROJEV V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ!

25.01.2023 | Jiří Štěrba

V rámci 7. kola první futsalové ligy se ženy z družstva FC TANGO Hodonín představily před svými fanoušky v hodonínské hale TEZA,  kde se o čtvrté lednové neděli hrály čtyři zápasy formou turnaje, ve kterých ve dvou startoval i domácí celek!

FUTSAL, ŽENY  FC TANGO HODONÍN – 7. KOLO, 1. UTKÁNÍ:

FC TANGO HODONÍN – SPARTA PRAHA 3:4 (1:3)

Góly: 19. a 36. Kristýna Daňková, 27. Tereza Kubicová – 4. Michaela Beránková,7. Aneta Tulachová, 18. Sabina Mehič, 21. vlastní (Sabina Pavková),

žlutá karta: Klára Horáčková (HO).

Domácí futsalistky sice nezačaly zrovna nejlépe, když po osmnácti minutách prohrávaly již 0:3, přesto udělaly z duelu hodně zajímavou podívanou. Na začátku druhé půli si dala nešťastně vlastence po střele hostující hráčky z trestného kopu hodonínská Pavková (1:4), ale ani za tohoto nepříznivého stavu se TANGO nevzdalo a mohutně ve druhém poločase dotahovalo. Vlastně celý druhý poločas se hrál jen na půlce Sparty, která s vypětím všech sil nakonec ubránila na jihu Moravy to nejtěsnější vítězství! Můžeme nyní jenom polemizovat, zda bylo spravedlivé, ale já jsem to z tribuny hodonínské haly viděl minimálně jako remízový souboj.

Třetí branku dalo TANGO při své hře bez gólmanky, kdy do pražské svatyně se trefila Daňková.

 

FUTSAL, ŽENY  FC TANGO HODONÍN – 7. KOLO, 2. UTKÁNÍ:  

FC TANGO HODONÍN – SK INTEROBAL PLZEŇ 5:2 (3:1)

Branky: 6. a 31. Tereza Kubicová, 4. Zdenka Skupinová, 9. Hana Svobodová, 37. brankářka Pavlína Horáková přes celé hřiště do prázdné branky, když Plzeň hrála power-play – 12. a 26. Eliška Slovenkaiová,

žluté karty: Pavlína Horáková, Kristýna Daňková – Eliška Slovenkaiová, Tereza Krejčová.

Skvělý nástup TANGA, které vedlo po devíti minutách již 3:0, Západočešky neskutečně zaskočil! Pak se sice hostující lavička rozhodla pro hru bez brankářky a Plzeň po dvou gólech snížila na 2:3, ovšem poslední brankové slovo si vzaly holky z domácího TANGA: při stále trvající hře bez brankářky se nejprve prosadila Kubicová, aby zaslouženou výhru (v pořadí třetí v této sezoně) potvrdila brankářka Horáková, jejíž výkop přes celé hřiště zapadl neomylně do plzeňského čeřenu – 5:2!

SESTAVA FC TANGO HODONÍN:

Pavlína Horáková – Hana Svobodová, Klára Horáčková, Kateřina Ivičičová, Eliška Crhonková, Tereza Kubicová, Zdenka Hladká, Kristýna Daňková, Zdenka Skupinová, Sabina Pavková.

ŘEKL PO SOUBOJI S PLZNÍ

„Hráli jsme dva zápasy po sobě a po porážce 0:1 s brněnskými Nástěnkami měly holky hlavy dole. TANGO hrálo dobře, důrazně a šlo zaslouženě do vedení 3:0. Ten stav nás překvapil, protože my jinak moc gólů neinkasujeme, ale domácí hráčky se na nás dnes velmi dobře připravily. Snažili jsme se s výsledkem něco udělat, proto jsme sáhli ke hře bez brankářky. Dali jsme sice dvě branky, ale stejně tolik i soupeř, takže i proto jsme prohráli. Pak to byl trošku od nás takový blázinec, ale soupeř už si vedení pohlídal,“ řekl pro web týmu FC TANGO Hodonín kouč Plzně TOMÁŠ ŠTVERÁK.

OBA DUELY TANGA ZHODNOTIL VEDOUCÍ DOMÁCÍHO DRUŽSTVA MIROSLAV BARTYZAL

„Ten souboj se Spartou jsme tak nějak začali naším stylem, tedy v pohodě a v klidu! Opět tam byly naše zbytečné chyby, nedůraz a zmatenost. Holky ze Sparty nám brankově utekly, ale v určitých fázích zápasu jsme byli daleko lepším soupeřem, ovšem stále nás sráží špatná koncovka. To je naše velká slabina během celé sezony!

Ten zápas s Plzní na mě působil, jakoby u nás nastoupil nový tým. Holky bojovaly, soupeřky tlačily a šli do zaslouženého vedení 3:0. Nevím, kde se to v nich najednou objevilo, ale soupeřky jsme víceméně nepustili do většího tlaku a takový útěchový gól byl nakonec ten poslední z kopačky brankářky gólmanky Pavlíny Horákové, která to přesně trefila přes celé hřiště.“

 

ZBÝVAJÍCÍ VÝSLEDKY SEDMÉHO LIGOVÉHO KOLA:

* Nástěnky Brno – Plzeň 1:0 (0:0), jedinou branku zápasu dala 58 sekund před koncem „domácí“ Gabriela Špičková,

* Nástěnky Brno – Sparta Praha 2:1 (2:0).

 

V osmém ligovém kole se TANGO HODONÍN představí v sobotu 4. února 2023 ve Sportovní hale v Jeseníku – nejprve změří síly s domácími futsalistkami (od 10 hodin), ve 12:50 hodin přivítá tým z jihu Moravy Severomoravanky z Chlebičova.

(red.)

 
Aktuální články
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS