Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

VELKÁ BITVA O PRVNÍ MÍSTO NAKONEC VYZNĚLA LÉPE PRO DOMÁCÍ TANGO!

28.11.2021 | Jiří Štěrba

V pátek večer se hrálo ve druhé futsalové lize (skupina Východ) o první flek, a musím konstatovat, že to byl vskutku kvalitní futsalový večer. Je potěšující, že hodonínské TANGO dalo do tohoto duelu více srdíčka, bojovnosti a důrazu, který byl viditelný hlavně u gólu ze sálovky Sopůška ve 38. minutě (na 6:5), kdy šel nebojácně do souboje s gólmanem Liborem Gerčákem a míč silou vůle dotlačil za brankovou čáru!

Hrdinou pátečního večera se stal domácí snajpr ROMAN SOPŮŠEK, který dal čtyři branky, líbil se i dvougólový Tomáš Varmuža, Petr Bohun, který má lví podíl na rozhodující, sedmé brance v síti Východočechů a nebo Tomáš Ťok, který byl na palubovce v prvním poločase nonstop prvních osm minut, ovšem futsalovou chuťovku si nechal pro přítomné fanoušky až na druhý poločas, a to do 37. minuty, kdy po přesné přihrávce Sopůška vymetl famózně pravou šibenici branky bezmocného Gerčáka.

 

TANGO tak odskočilo svému největšímu rivalovi na čele tabulky na tři body, ale samozřejmě zdaleka není nic rozhodnuto, protože ještě není za námi ani polovina soutěže! Každopádně dosavadní vystoupení hodonínských futsalistů lze hodnotit více než kladně a přejeme si, aby sportovní forma a herní pohoda vydržela našim chlapcům co nejdéle.

 

ŘEKLI PO ZÁPASE:

 

„Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas, ale to říkáme vlastně pokaždé! Střetla se dvě vyrovnaná mužstva, byl to určitě pohledný a do posledních sekund napínavý duel. Vedli jsme, mimo úvodní branky hostů, celé utkání, soupeř co kopl na naši branku, tak mu to tam padlo. Celá lavička byla pozitivní, zápasem plně žila. Kluci na palubovce to odmakali, hráli naplno. Za stavu 4:4 a 5:5 jsme se rozhodli pro power-play, protože máme na to kvalitní hráče a jenom jim říkám, aby nikam nespěchali a byli trpěliví. Přitom o hře bez brankáře jsem už uvažoval v prvním poločase, ale k této alternativě jsem se nakonec rozhodl až po přestávce. Výhru jsme si zasloužili, šli jsme za ní moc i s rizikem, že hrajeme bez brankáře. Věřím, že toto vítězství nám pomůže, dnes jsme ukázali velkou kvalitu. Musím ale pochválit i naše skvělé fanoušky (dva bubny), kteří nás po celý zápas neúnavně povzbuzovali. Patří jim za to velký DÍK!,“ řekl po důležité výhře kouč Hodonína STEFANOS CHADZIDIS.

 

„Celý zápas byl taková přetahovaná nahoru dolů. Hosté přijeli s tím, že si odvezou nějaký bod. Dali vedoucí gól, my jsme brzy srovnali. Pak to bylo takové nervozní. Nám se podařila power-play, soupeři jsme odskočili a bylo rozhodnuto. A proč se mi dnes tak střelecky dařilo? Asi dobrý výběr místa, ale hlavně v mém případě rozhodly asi nové tkaničky od Miry Bartyzala (vedoucí družstva u TANGA), které mi dal o přestávce a ve druhém poločase už to běhalo samo (smích). Tři body máme, jsme první a jedeme dál,“ hlásil spokojený HRÁČ PÁTEČNÍHO VEČERA – čtyřgólový ROMAN SOPŮŠEK.

 

„Gratuluji Hodonínu k vítězství. Nevymlouvám se, ale nám asi moc nepomohla dnešní dlouhá cesta k soupeři (Východočeši cestovali do Hodonína tři hodiny), který byl rychlejší a měl lepší kombinace. Myslím si, že i my jsme nakonec přispěli ke kvalitě zápasu, ve kterém se hrálo nahoru dolů, padlo 12 branek, pro diváka tedy dobré. Nám ve čtvrtek vypadli čtyři hráči s pozitivním antigenním testem, nicméně budeme hrát s Hodonínem na jaře ještě dvakrát, tak se uvidí. Prvenství ve skupině jsme neztratili tady, ale domácí porážkou s Olomoucí. Hodonín má v této sezoně asi nejlepší tým v naší skupině a je tudíž favoritem na postup do 1. ligy. A zda se u nás mluví o případném postupu? Tak když ta možnost bude, budeme chtít postoupit, protože si myslím, že u nás to není až takový rozdíl mezi 2. a 1. ligou – teď mám na mysli finanční prostředky,“ prohlásil hostující lodivod PETR JENÍČEK.

 

VÝSLEDEK 2. FUTSALOVÉ LIGY (SKUPINA VÝCHOD) – 8. KOLO:

FC TANGO HODONÍN – 1. FC NEJZBACH VYSOKÉ MÝTO 7:5 (2:1)

 
Aktuální články
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS