Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

DŮLEŽITÝ SOUBOJ ČEKÁ VE ČTVRTEK 9. LEDNA 2020 NA DOMÁCÍ PALUBOVCE NA LIGOVÉ FUTSALISTY HODONÍNSKÉHO TANGA!

04.01.2020 | Jiří Štěrba

HODONÍN – Situace v ligové tabulce VARTA FUTSAL LIGY není pro jediného zástupce Hodonínska, tým FC TANGO HODONÍN, nikterak záviděníhodná, nicméně stále je před tímto týmem v tomto kalendářním roce ještě porce deseti utkání (5x doma, 5x venku) a až po ní se bude celá sezona 2019-2020 z pozice nováčka teprve hodnotit.

Před důležitým soubojem, který se uskuteční ve ČTVRTEK 9. LEDNA 2020 od 18 HODIN v hale TEZA v Hodoníně před  kamerami České televize na sportovním kanálu ČT Sport a soupeřem Jihomoravanů bude tým SK Dynamo PCO České Budějovice, jsem se sešel s dvojicí nejdůležitějších funkcionářů hodonínského Tanga, a to předsedou klubu JIŘÍM „JUROU“ ŠTĚRBOU a místopředsedou a zároveň i trenérem „A“ družstva mužů MIROSLAVEM BARTYZALEM.

Oba nabídli zajímavý pohled do klubové kuchyně, takže tento vám nyní předkládám.

 

Po dvanácti odehraných zápasech má Tango pouhé 3 body a drží poslední místo za jedinou výhru nad Mělníkem. Co a jak tedy dál?

 

„Co na to říct? Je to fakt špatné, protože po 12 zápasech jsme si připsali pouhé tři body, což určitě neodpovídá historickému jménu Tanga, to si je třeba jasně uvědomit! Myslím si, že zlomovým duelem byl ten druhý v pořadí, a to na jihu Čech v Českých Budějovicích. Domácí neodehráli toto utkání vůbec dobře, přesto nakonec vyhráli vysoko 7:2, když poločas byl 2:2. Jsem přesvědčený, že kdybychom měli k dispozici lepší hřáčský potenciál, nemohli jsme tam v žádném případě prohrát. K zápasu jsme nastoupili vesměs s mladíky z juniorky, kteří v podstatě poprvé hráli takový zápas mezi muži a to hned v první lize. Pak jsme šli od porážky k porážce a až na utkání doma s Mělníkem (7. kolo a výhra 9:4) jsme byli konečně v optimální sestavě a přišla i dlouho očekávaná výhra. V dalších zápasech v minulém roce jsme buď na soupeře po sportovní stránce „neměli“ a nebo jsme hráli často ve složení, které zdaleka nemělo ty pravé ligové parametry. Přitom třeba ve Vysokém Mýtě v rámci 11. kola jsme odehráli výborně prvních deset minut a vyšel nám relativně i první poločas (4:2 pro domácí), ovšem po přestávce to byl od nás už jen futsalový paskvil a konečná porážka v poměru 3:10. Obecně až na výjimky (mladíci z juniorky a někteří staří kozáci, jako třeba Parobek, Buršík se Sopůškem) tady vůbec nevidím hráče, kteří mají zájem hrát za Tango Hodonín! Někteří hráči vysloveně čekají jen na peníze, nic jiného je bohužel nezajímá a když tak budou hrát raději kuželky za nějaký Pakistán, hlavně že z toho bude nějaká koruna. Když to vidím na jiných palubovkách, tak musím i trochu závidět: jiné mančafty doma neuvěřitelně makají, hráči jsou schopni sežrat palubovku a nás obrazně řečeno rozkopat,“ říká na úvod volné debaty ŠTĚRBA.

 

Situace určitě není pro vás jednoduchá, vždyť současný klub má celkem pět družstev, a to ženy, mládežnické kategorie U17 a U19 a dva týmy mužů, ligové „A“ a „B“ celek, který hraje 2. ligu.

 

„Je to pravda. Pro nás v klubu je to velká povinnost a závazek zajistit na chod pro těchto pět družstev řádné finanční krytí. Hráčům proplácíme cesťáky a mají vypsané prémie za vítězství. To se stalo zatím bohužel jen jednou, ale peníze v pořádku dostali. Rádi bychom toto dělali častěji, ale zatím k tomu nebyl bohužel ten důvod. Dnes to řeknu na rovinu – u mužů si nikdo ty peníze ani nezaslouží, neboť za ty výkony, co na podzim 2019 v lize předvedli, se prostě peníze nedávají! Ptám se – kde jsou ti Varmužové a jim podobní, kteří pendlují mezi A a B mužstvem a vlastně neví co chtějí. Velkým zklamáním je pro mě Doubravský, který měl být tahounem mužstva, ale bohužel se tak nestalo, více se čekalo od Cenka, s rozpaky taky přijímám vystoupení Levčíka. Proto vidím nyní jako úkol číslo 1 najít takové hráče, kteří budou chtít hrát futsal za Tango a nebudou se dívat na to, zda za to bude nějaký velký finanční profit a pak to teprve může fungovat. Tak to je třeba u naší juniorky, kde kluci chodí s nefalšovaným nadšením na tréninky a vždy se těší na samotná utkání. Tady je vidět srdíčko a chuť reprezentovat hodonínské Tango. Samozřejmě, že časem může dojít k hráčské selekci, ale věřím, že to pevné jádro už tady trvale zakotvilo a tady tedy i zůstane,“ pokračuje ŠTĚRBA.

 

O slovo se hlásí i kouč mužů MIROSLAV BARTYZAL, který říká:

 

„Budu hodně kritický: je to špatné, protože máme jediný trénink v týdnu a přesto se často ani nesejdeme! To pak jen pročítám SMS-ky, ve kterých se hráči dokážou pouze omluvit. Je to vůbec o té hráčské morálce a přístupu. Kamkoliv přijedeme za soupeřem, máme problémy. Soupeř totiž na nás vyrukuje s nacvičenými signály, na což nedokážeme často včas zareagovat. Podle mě to je vše o přístupu každého hráče, který by měl zodpovídat nejen sám za sebe, ale měl by si uvědomit, že reprezentuje především samotný klub FC Tango Hodonín a tím i celý region. Kromě nevydařeného souboje v Českých Budějovicích, o kterém již Jura mluvil, si myslím, že jsme měli lépe zvládnout následný domácí zápas s Libercem hned zkraje sezony ve třetím kole. V něm jsme vedli 2:0, ale po přestávce jsme se položili a nakonec vyhraný duel ztratili po výsledku 2:4. O záchranu se chceme sportovně poprat, proto jsme přijali i možnost hrát nejbližší utkání před kamerami ČT. Věřím, že přijdou v hojném počtu naši příznivci, kteří našim borcům vytvoří výtečnou diváckou kulisu. Mohl by to být kvalitní zápas a já věřím, že se tímto soubojem odrazíme ode dna ligové tabulky. Futsal je totiž zimní halový sport a tak v klubu budeme chtít soutěž za každou cenu zachránit, protože moc možností sportovního a diváckého vyžití v zimním odbodí v Hodoníně nenajdeme. A znovu tvrdím – je to vše jen o morálním přístupu hráčů a tréninkové píli!.“

 

Bylo by dobré ještě zmínit, jak se „televizní hodonínský futsal“ vlastně rodil. K tomu řekne víc šéf hodonínského Tanga, JIŘÍ „JURA“ ŠTĚRBA.

 

„Jen velmi krátce jsme zvažovali, zda tu nabídku máme přijmout, ale nakonec jsme se rozhodli a tak se televizní zápas (na ČT Sport) uskuteční již tento čtvrtek, 9. ledna 2020, kdy od 18 hodin hostíme ve sportovní hale TEZA v Hodoníně mužstvo SK Dynamo České Budějovice. Před samotným duelem se musí položit speciální palubovka za pomoci jeřábu, v čemž nám hala vyšla vstříc. Je to celé nejen o Tangu Hodonín, ale je to i prezentace Města Hodonína a vlastně i celého regionu. Nevím o tom, že by některý klub v rámci Hodonínska měl takovou možnost, jakou jsme teď dostali my z Tanga. V tomto jsme asi rarita. Už mě třeba oslovil pivovar Černá Hora a já doufám, že zájem sponzorovat tento futsalový ligový souboj bude velký. My připravujeme bohatou tombolu pro naše fanoušky, přijde celá juniorka, která v hale bude dělat tu správnou atmosféru a já chci věřit, že cestu do haly si najde hodně fanoušků, kterým chceme na oplátku nabídnout kvalitní sportovní podívanou. Je to pro nás zápas o naději, protože šance na záchranu 1. ligy stále žije a to je důležité!“

 

A jak tipují první utkání Tanga Hodonín v lize v tomto kalendářním roce oba hodonínští funkcionáři?

 

ŠTĚRBA:

„Pokud budeme kompletní, věřím, že zápas zvládneme a vyhrajeme o tři branky.“

 

BARTYZAL:

„Nejsem žádný tipér a proto ani netipuji, protože bych asi všechno prohrál. (smích) Tady v tomto souboji věřím svým svěřencům a myslím si, že padně hodně gólů a my nakonec vyhrajeme o dvě branky.“

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS