Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

HODNOCENÍ LIGOVÉ SEZONY 2022-2023 – ŽENY – FC TANGO HODONÍN POHLEDEM VEDOUCÍHO DRUŽSTVA MIROSLAVA „BARY“ BARTYZALA!

16.04.2023 | Jiří Štěrba

Obsáhlejší rozhovor, který jsme slíbili čtenářům webu hodonínského futsalového klubu FC TANGO, je tady. Za skončenou sezonou se dívá a hodnotí ji z pohledu vedoucího družstva žen, které nakonec v ligové tabulce dosáhly na osmou pozici.

Je to málo, nebo to stačí a o jiných záležitostech v týmu žen (radostech a starostech) se rozpovídal MIROSLAV „BARY“ BARTYZAL jako vedoucí družstva žen!

 

„Ročník 1. futsalové ligy žen skončil pro naše holky již po základní části, kdy se bohužel neprobojovaly do závěrečného FINAL FOUR, což nás velmi mrzí.  Máme před sebou ještě pohárová utkání, která se ještě budou hrát (hraje se turnajovým způsobem), takže uvidíme, jak tato vystoupení našich děvčat dopadnou, pokud se ho samozřejmě zúčastníme, což bych já osobně ale velmi rád. Bude to i konfrontace s novým mistrem, jímž se stala AC Sparta Praha.

 

   K samotnému účinkování v právě skončené sezoně bych uvedl, že mě velmi mrzí, že holky skončily až na osmém místě, protože si myslím, že jsme měli na vyšší příčky. Holkám se začalo dařit až v samotném závěru soutěže, kdy jsme porazili do té doby neporažené Tequilky Chlebičov, Gamaspol Jeseník na jeho domácí půdě a také jsme uhráli v posledním kole v Ostravě remízu se silným domácím Baníkem a Slavií Praha. 

 

   Proč se nám začalo dařit až tak pozdě v ligové soutěži?  Asi se projevila větší sehranost holek a možná trochu i to sebevědomí narostlo poté, co holky absolvovaly reprezentační soustředění a zápasy. V začátku soutěže jsme také ne vždy odjížděli na utkání v kompletní sestavě, vždy chyběla nějaká z klíčových hráček! Také se projevila zranění u těch zkušenějších holek, a bohužel ostatní tyto nedokázaly nahradit. Dalším, a za mě jedním z největších problémů, jsou samotné tréninky. Tréninková účast byla totiž velmi bídná! V průběhu soutěže chodily na trénink tak tři až čtyři hráčky, což je pro nácvik herních variant i obranné práce skutečně málo. Některé hráčky pak při zápasech vypadaly jak bloudící marionety!

 

   Na další ročník 1. futsalové ligy žen se samozřejmě velmi těšíme, jak bude vypadat příprava, jsme dosud neupřesnili. Uvidíme, jak dopadne pohárový turnaj, na kterém by jsme si chtěli některé věci vyříkat a poté upřesníme, jak bude příprava probíhat. Počítáme, že soutěž začne asi v podobném termínu jako ta loňská, takže by jsem chtěl přípravu na tuto sezonu zahájit minimálně dva měsíce před začátkem soutěže.

 

   Pokud se týká hráčského kádru, tak nepředpokládáme nějaké velké změny - již letošní sezonu jsme se museli obejít bez naší brankářské jedničky Sisiny Aujeské, kterou čekají starosti s mateřstvím a také Gábiny Konečné, která již plní mateřské povinnosti.  Doufáme, že se obě, jakmile budou moci, do kádru vrátí. S oběma jsem hovořil a obě mají zájem naskočit zpět do dresu TANGA Hodonín. Uvidíme také, zda se podaří kádr doplnit nějakou výraznější posilou.

 

  Jinak k hodnocení jednotlivých hráček bych uvedl jen, že se projevila trénovanost a rozehranost u některých holek, zejména našich reprezentantek a to u Sabči Pavkové a Terky Kubicové. Také Klárka Horáčková nezklamala a její výkony byly na velmi dobré úrovni, škoda jen, že se nemohla z osobních důvodů zúčastnit repre-soustředění, kam byla pozvána. Jistě by ji to posunulo ještě výš. Své si odehrála i Zdenka Skupinová, zde mrzí její zranění, které utrpěla v Jeseníku.  Zmínil bych i Pavlu Horákovou, která zastoupila Sisu na postu brankářky a její výkony byly fantastické. V několika zápasech družstvo podržela v kritických situacích a některé její zákroky by ji mohli závidět u mužští kolegové. Poctivě pracovala i Katka Ivičičová.

 

   Že by některé holky úplně zklamaly, nemohu říct, bohužel ty, které jsem výše jmenoval, jsou ty, které se účastnily tréninků, což se ukázalo nakonec i v jejich herním projevu. Myslím, že i ty, které jsem nejmenoval, se snažily o co nejlepší výkon, avšak vzhledem k jejich drobným postavám, netrénovanosti a nerozehranosti často prohrávaly osobní souboje, nedostávaly se do šancí a v mnoha případech měly i špatný pohyb či výběr místa na hřišti.

 

   Závěrem bych chtěl vyzdvihnout bojovnost holek jako družstva i celkově dobrou partu. Za sebe, jako i za celé vedení hodonínského TANGA ale věříme, že se zlepší tréninková morálka, holky zaberou, najdou tu správnou motivaci a  v příští sezoně se budeme pohybovat ve vyšších patrech ligové tabulky!“

(red.)

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS