Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

ANI VE TŘETÍM DOMÁCÍM SOUBOJI V ŘADĚ HODONÍNSKÉ TANGO NAPLNO NEBODOVALO!

06.02.2022 | Jiří Štěrba

Musíme si nalít čisté víno, neboť jsme na jižní Moravě, ale futsalisté TANGA HODONÍN prožívají v tomto roce zatím herní a především střeleckou krizi. Ani ve třetím domácím souboji nedokázali naplno bodovat, když dvakrát předtím doháněli gólové manko, ale stačilo to v těchto případech alespoň na remízu.

To o prvním únorovém pátku ale již neplatilo, neboť hosté ze severu Moravy brali nakonec všechny body. Baníkovci vedli 3:0, v samém závěru se strachovali o nejtěsnější výhru, tu ale nakonec i za cenu PANÍ ŠTĚSTĚNY  dokázali udržet! Přesně 3,8 sekund před druhou sirénou totiž domácí Jan Hromek ve výhodné pozici poslal míč jen do horní brankové konstrukce Ostravy, kterou hájil letos 50letý Martin Bortlík!

 

TANGO hrálo v posledních deseti minutách vesměs bez gólmana, ale stačilo tříbrankový deficit snížit pouze na rozdíl jediného gólu. Ukázalo se v plné nahotě, jak moc chyběl týmu vykartovaný Roman Sopůšek, bez kterého byl na palubovce player TANGA Tomáš Ťok ani ne poloviční.

 

STATISTIKA ZÁPASU:

Góly a nahrávky: 38. Filip Vanda (Janulík), 40. Filip Vanda (Hromek) – 20. Martin Repa (Polášek), 24. vlastní – Marián Rehák, 32. Martin Repa (Maleňák),

žlutá karta: 35. Filip Vanda,

řídili: Tomáš Slanina (Velešovice) a Zdeněk Petr (Třebíč), delegátem na utkání byl Oldřich Závojský z Holešova,

sledovalo na 200 zklamaných fanoušků hodonínského TANGA.

 

ŘEKLI PO UTKÁNÍ:

 

„Před zápasem jsem mluvil s prezidentem ostravského Baníku Pavlem Czenem, a ani hosté nebyli kompletní. My jsme postrádali Romana Sopůška, Richarda Michalce, Christophera Hynka, Václava Rajsigla (velký fotbal), Davida Šebestu a dlouhodobě nám chybí Petr Bohun. Takže velké oslabení a dobře jsem věděl, že to bude strašně těžký zápas. Musím to říct naplno, ale jsem zklamaný z toho, jak sudí v krizových situacích jdou proti nám a právě tyto krizové situace často rozhodují zápasy! Pro mě byl ten moment v první půli – pokud náš hráč obejde soupeře a ten ho pak pomalu z dresu vysvleče bez toho, že by dostal žlutou kartu, tak tady není prostě něco v pořádku! Podivná situace byla ale i při třetí brance Baníku, kdy jsme všichni byli přesvědčeni, že se píská faul na našeho Jana Hromka, ovšem pan Slanina dal míč a pokyn ke hře hostům, kteří po rychlém brejku dávali balon do prázdné branky při naší hře power-play. Každé utkání, které nám řídí sudí Slanina, mám s tímto pánem vždy nějakou kontroverzi a proto znovu ta dnešní výtka k arbitrům.

Jinak dnes byli výborní oba gólmani, nás trochu rozhodil gól 15 sekund před koncem první půle, po kterém šli hosté do vedení 1:0. Power-play jsem začal hrát až deset minut před koncem, protože jsem měl dnes k dispozici hodně omlazený tým a dobře jsem věděl, že na tuto hru musí být především herní a hráčské zkušenosti. A víte, co mě ještě dlouho bude budit ze spaní? Ta obrovská šance necelé 4 sekundy před koncem, kdy ve vyložené šanci napálil balon Jenda Hromek jen do břevna! Jinak pokud mermomocí nechceme do ligy a chceme vychovávat vlastní talenty, tak těmto mladým futsalistům musíme dávat šanci. To je jediná cesta, protože hlavně dnes je ten sport už hlavně a zejména o penězích, takže soustředit se na talenty z Hodonínska a tyto se snažit dostat k nám do klubu. A víte, co mi hlava nebere: často totiž slýchávám vyjádření ze stran fotbalových klubů z Hodonínska, že velký fotbalista by neměl hrávat v zimní přestávce futsal, neboť je tam nebezpečí úrazu a tak často mají kluci STOPKU na futsal! Proč třeba vyškovský Amor má ve futsalovém  týmu  hned sedm hráčů, kteří hrají velký fotbal za Rousínov, a přitom je to v naprosté pohodě a nikomu to nevadí,“ zamýšlel se nad pátečním duelem kouč Hodonína STEFANOS CHADZIDIS.

 

„Nastoupili jsme s velkými změnami v kádru. Hlavně první lajna byla hodně oslabená, naskočili proto nováčci (mlaďoši), a to se poznalo ve hře hned na hřišti. Bylo tam hodně nervozity, laxní přístup všech hráčů, nebyla tam žádná nabídka, na 2-3 metry jsme si nedali přihrávku! Za sebe musím říct, že jsem zklamaný. Čekali jsme, že to bude bitva, Baník vyhrál asi zaslouženě,“ zhodnotil duel brankář poraženého TANGA  ALEŠ PAROBEK.

 

„Po úvodních předzápasových informacích, že oba týmy budou oslabené, jsem čekal bojovné utkání. Tak si to v podstatě rozdal s TANGEM složený tým A, B s tím, že domácí kombinovali, hráli, my jsme neproměňovali své šance. Náš výkon nebyl takticky vyspělý, bylo to strašně zbrklé a uspěchané, nechali jsme si dát v závěru během dvou minut laciné dvě branky. Dnes vyhrál ne lepší, ale šťastnější tým! Druholigová špica se nám (ale i TANGU) vzdaluje, takže podle mě se o postup do 1. ligy popere  Olomouc a Vysoké Mýto. Větší šance dávám Olomouci, neboť ta má letos asi nejlepší tým v soutěži. Pokud by vznikla situace a my mohli postoupit, asi bychom se tomu nebránili. Myslím si, že by nebyl problém pro důstojné učinkování v lize zajistit potřebné finance (cca 1 milion Kč), ale to zatím není na pořadu dne u nás v Baníku,“ řekl po zápase v Hodoníně šéf ostravského klubu PAVEL CZENE.

 

POZVÁNKA:

Futsalisté FC TANGO HODONÍN hrají v dalším kole 2. ligy znovu před svými fanoušky! V pátek 11. ÚNORA 2022 hostí od 20:30 hodin ve své hale TEZA Hodonín poslední ATRAPS Modřice.

 
Aktuální články
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS