Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

URČITĚ UŽ NEBUDU NIKOHO PROSIT A PŘEMLOUVAT, ABY HRÁL ZA FC TANGO HODONÍN – ŘÍKÁ V ROZHOVORU PRVNÍ MUŽ HODONÍNSKÉHO TANGA, JIŘÍ „JURA“ ŠTĚRBA!

24.04.2020 | Jiří Štěrba

Delší vynucenou přestávku, kterou způsobila pandemie koronaviru, jež obsáhla v podstatě již celý svět, a samozřejmě že výrazně se dotkla i České republiky, se snažíme každý překonat, jak se dá.

Klub FC Tango Hodonín má za sebou nevydařenou sezonu z pohledu „A“ týmu mužů, kteří v minulém ročníku (do jeho dokončení chybělo sehrát ještě dvě ligová kola) obsadili poslední příčku a spolu s dalším nováčkem, mužstvem z Vysokého Mýta, po roce opouštějí ligovou scénu. Místo nich se na mapu futsalové ligy dostávají nyní týmy SK UP Olomouc a Ústí nad Labem.

K většímu rozhovoru v této „blbé době“ jsem si pozval prvního muže futsalového klubu z Hodonína, JIŘÍHO „JURU“ ŠTĚRBU, kterému jsem nakonec položil několik otázek.

 
1/ - Co říkáš na situaci v Česku, které je doslova paralyzováno jak po stránce kulturně-společenské, tak i sportovní. Jak to vůbec na tebe působí?

No, především bych nikdy nevěřil, že něco takového zažijeme. Svět se bojí válek, ale tento "neviditelný" protivník decimuje země jak válec, a to bez rozdílu. Ekonomika se hroutí, což svádí k otázce, jak je vůbec možné, že v podstatě několik měsíců zažíváme jednu z největších krizí v poslední době? Sportu se to bohužel také citelně dotklo a bojím se, že to bude mít dlouhý setrvační efekt a financování sportovních klubů bude pak velmi složité.

 

2/ - Jako šéf klubu FC Tango Hodonín zřejmě nebudeš se sezonou 2019-2020 asi spokojený, i když tato byla předčasně oficiálně ukončena již dvě kola před jejím závěrem. Mám na mysli především "A" tým mužů, který jako nováček první ligy hrál v podstatě od samého počátku na poslední příčce, kde nakonec i skončil!

Spokojení pochopitelně nejsme, ale je to realita. Bohužel lepší kádr jsme na letošní sezonu prostě nedali dohromady a pro mě  další nepochopitelnou věcí je mnohdy nezájem hráčů vůbec jít hrát. Do další sezony jsem vyhlásil, že nebudu nikoho prosit ani přemlouvat aby šel hrát, to už definitivně skončilo!

 

3/ - Jak vůbec v tomto čase klub funguje? Co tréninky, případně nějaká příprava - jaký je tvůj odhad do nejbližší budoucnosti?

Teď se neděje vůbec nic. Soutěž byla ukončena, co bude dál ale nikdo zatím neví. Osobně si myslím, že plnohodnotné otevření sportovních hal bude možné až v poslední vlně uvolňování omezení, takže těžko nyní něco předvídat.

 

4/ - Co jinak děláš, protože předpokládám, že máš daleko více volného času než v normálním režimu? Čím se bavíš?

Především chodím do práce, mého oboru se totiž opatření, která vyhlásila Vláda ČR, nedotkla. Navíc jsme něco doma zrekonstruovali a to je asi tak všechno.

 

5/ - Máš nějaký recept, jak toto nepříjemné období pokud možno v relativní pohodě zvládnout a když ano, tak to prosím prozraď našim čtenářům!

No, asi nemám patent na ideální řešení. Mě osobně vůbec nevadí být doma, protože když jste celý soutěžní rok na hale nebo na výjezdech s áčkem, béčkem nebo juniorkou, tak si nyní rád oddychnete.

 

6/ - Co si přeješ nyní pro sebe, své nejbližší a taktéž futsalový klub FC Tango Hodonín?

Takhle o tom nepřemýšlím. Jasná věc je zdraví!! A to nejen v této době, ale to ostatní, jak ukazuje současná situace v celém světě,  je totiž zcela pomíjivé. Proto tedy žijme a radujme se z maličkostí a buďme pozitivní, neboť nasr...ch lidí je kolem nás stále dost a dost.

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS