Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

LETOŠNÍ ROČNÍK VYHRÁLI DÉMONI Z ČESKÉ LÍPY, DOMÁCÍ FC TANGO HODONÍN BRALO BRAMBOROVOU MEDAILI!

06.08.2020 | Jiří Štěrba

Již 13. ročník mezinárodního turnaje ve futsalu pod názvem „Turnaj Česko-slovenského přátelství“ hostila hodonínská víceúčelová sportovní hala TEZA.

Turnaj se uskutečnil pod záštitou města Hodonín a za přispění hlavních partnerů, kterými byly SKUPINA ČEZ a Pivovar Černá Hora

 

V Hodoníně se představilo celkem osm týmů, které nejprve sehrály ve dvou skupinách (A, B) po čtyřech vždy utkání každý s každým, aby se pak následně představily již v bojích o konečné umístění. Hrálo se po dva dny a vždy jedno utkání trvalo 2x15 minut.

Domácí druholigista FC TANGO HODONÍN A se představil ve skupině A, kdy podlehl prvoligovému celku FC Démoni Česká Lípa až po boji 2:3, když rozhodující branku inkasoval domácí celek až v poslední minutě hodně vyrovnaného zápasu! V dalším sobotním utkání s týmem RK Baraberi Bratislava Hodonín jasně kraloval (výhra 4:1), v neděli před obědem pak nedal šanci dalšímu týmu ze 2. ligy (skupina Východ), a to celku FC Baník Ostrava, který výrazně porazil 5:1 a zahrál si o konečné třetí místo.

Tam na hodonínské Tango čekal nováček tohoto turnaje, 4FUN Bratislava. Z výhry se nakonec radovali hosté z Bratislavy, kteří vyhráli po boji 4:2 (1:0). Byl to hodně vyrovnaný souboj, který z počátku Tango nezachytilo a prohrávalo v průběhu druhého poločasu již 0:3! Ani za tohoto nepříznivého stavu to ale domácí borci „nezabalili“ a udělali z jasného mače ještě hodně zajímavou podívanou: čtyři minuty před koncem snížil David Martoni na rozdíl jediné branky (2:3) a potom při hře bez gólmana mělo Tango super šanci na srovnání, ale Richard Michalec sám před bratislavskou svatyní pálil pouze do levé tyče. A jak to v takových případech bývá, platí že když nedáš, tak dostaneš! O pár sekund později se hosté prosadili střelou z vlastní poloviny do opuštěné domácí branky, když Tango hrálo stále bez brankáře. Obě branky poražených dal David Martoni (22. a 23), za vítěze 2. a 27. Matůš Mazáň, 18. a 19. Marek Buzek.

VÝSLEDKY:

FINÁLE:

Žabinští Vlci Brno (loňský vítěz tohoto turnaje) – Česká Lípa 4:6 (1:2)

Bojovný a do posledních sekund zajímavbý zápas viděli v neděli po čtvrté hodině odpolední fanoušci futsalu v hale TEZA v Hodoníně. Šťastnějším týmem nakonec byli hosté z České Lípy, kteří si domů odvezli velký pohár pro celkového vítěze tohoto klání.

Góly: 5. Martin Hanuš, 26. Michal Mezník, 28. Michal Kratochvíl, 29. Martin Chroust – 10. a 20. Tomáš Fichtner, 13. Petr Zapletal, 24. Milan Bialek, 29. Leo Bůžik, 30. Miroslav Rott.

O 3. MÍSTO:

FC TANGO HODONÍN A – 4FUN Bratislava 2:4 (0:1),

O 5. MÍSTO:

FC Baník Ostrava – SKUP Olomouc 5:5, na PK 3:4,

O 7. MÍSTO:

RK Baraberi Bratislava – SC Vienna Valzer 9:2.

 

Pořadatelé z klubu FC Tango Hodonín v neděli navečer vyhlásili nejlepšího brankáře (stal se jim Milan Herko z klubu 4FUN Bratislava), hráče (tady se těšil z prvenství Petr Zapletal z České Lípy) a střelce, kterým byl s 11 brankami Dominik Havlín z týmu Žabinští Vlci Brno.

 

A V JAKÉM SLOŽENÍ  NASTOUPILI DO TURNAJE BORCI Z TÝMU FC TANGO HODONÍN A?

Do branky dvojice Aleš Parobek s Vítem Soukupem,

do pole pak Tomáš Buršík, Roman Sopůšek, Richard Michalec, Michal Jakubíček, Marek Buc, Tomáš Ťok, David Martoni, Filip Vanda, Michal Bidmon, Martin Blažek, Jan Hromek, David Beneš, Tomáš Varmuža, mužstvo z lavičky vedl kouč Stefanos Chadzidis.

 

„Po organizační stránce panovala spokojenost, protože za nás „mluvila“ jen slova chvály ze strany zúčastněných týmů jak za samotnou organizaci přímo v hodonínské hale, tak i za ubytování  a stravu po dobu těchto dvou dnů, kdy u nás turnaj probíhal. Z toho máme samozřejmě radost a je to pro nás výzva i do dalších ročníků. Mysalím si, že i po sportovní stránce to mělo opět svoji kvalitu. Vítěz (Česká Lípa) je asi zasloužený, ale poražený finalista již v tomto utkání nebyl bohužel kompletní a to možná tak trochu zkresluje i konečný výsledek. A co říct k našemu týmu? Ten určitě nezklamal. V sobotu jsme dost nešťastně ztratili minimálně bod v souboji s Českou Lípou, která dala vítěznou branku 32 sekund před koncem! Tu branku jsme dostali po rohu soupeře, který jsme si bohužel nepohlídali. V tomto utkání jsme určitě nebyli horším týmem. Jinak další dva zápasy ve skupině jsme zvládli. V neděli nám odešli opory (zraněný Tomáš Ťok a dále Roman Sopůšek, Tomáš Buršík a Marek Buc) a tak jsme museli hrát s hodně omlazeným týmem. Překvapilo mě hodně jasné vítězství nad ostravským Baníkem. V souboji o třetí místo dostal v naší brance šanci 20letý Vít Soukup, který určitě nezklamal. Takže nakonec z naší strany spokojenost a už teď se těšíme na další ročník, který bude opět v létě 2021 v Hodoníně,“ řekl pro web hodonínského klubu JIŘÍ „JURA“ ŠTĚRBA, předseda klubu FC TANGO HODONÍN.

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS