Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tango opět zradily penalty - postupuje Helas Brno

16.09.2018 | Jiří Štěrba

Ani vedení 2:0 nestačilo na postup do osmifinále. O postupu Helasu rozhodly až penalty!

KRAJSKÉ FINÁLE JIHU MORAVY:

FC TANGO HODONÍN A – HELAS BRNO 3:3 (1:0), na penalty 1:3 – dál postupuje Helas Brno

Ve čtvrtek večer byla hala TEZA Hodonín svědkem finále krajské části FAČR ve futsalu, když do města na řece Moravě zavítal ligový Helas Brno.

První půle byla tak trochu oťukávací – bez výraznějších šancí na obou stranách palubovky. Upoutal pouze vysoký počet faulů na straně domácího Tanga (v 15. minutě byl kumulovaný stav faulů 4:1) a pohledná situace z osmnácté minuty, kdy po přesném výhozu míče gólmanem Dominikem Kunickým přehlavičkoval gólmana hostů Roberta Danga pohotový Milan Svoboda – 1:0.

Po přestávce jsme viděli kanonádu mezi 28. - 29. minutou, když padly celkem čtyři góly! Nejdříve se prosadil domácí Bohumír Doubravský (podíl Milan Svoboda) – 2:0, ale hosté se hodně brzy z tohoto šoku oklepali, neboť během čtyřiašedesáti sekund dokázali nepříznivé skóre otočit ve svůj prospěch a tak ve 29. minutě vedli 3:2! Domácí dokázali ještě zareagovat, když ve 38. minutě srovnal po prudké ráně od břevna do čeřenu pohotově Tomáš Janulík (nezištně nahrával Čeněk Cenek) a protože do čtyřicáté minuty již gól nepadl, o postupu mezi šestnáct nejlepších týmů Česka musely rozhodnout penalty.

U Helasu se postupně trefili David Cupák, David Presl a Dominik Urbančok, u Tanga pokořil gólmana Andreje Mikitjuka Milan Svoboda a protože ve druhé sérii selhal Čeněk Cenek, z postupu se radoval ligista z krajského města.

 

STATISTIKA UTKÁNÍ:

Branky: 17:26 Milan Svoboda, 27:16 Bohumír Doubravský, 37:36 Tomáš Janulík – 27:30 a 28:07 Dominik Urbančok, 28:34 Zbyněk Špička, rozhodovali: Tomáš Slanina a Libor Rohrer, delegátem na tomto pohárovém zápase byl Marek Blažek, přítomno na 100 diváků.

 

SESTAVA FC TANGO HODONÍN A:

Dominik Kunický (Jakub Dvořák) – Pavel Novotný, Richard Michalec, Čeněk Cenek, Milan Svoboda, Tomáš Buršík, Marek Buc, Tomáš Janulík, Filip Vanda, Bohumír Doubravský, David Beneš.

 

„Zklamání! Vedli jsme 2:0, ale bohužel soupeř to brzy otočil. My jsme pak doháněli tuto ztrátu až při hře power-play. Škoda. Za stavu 2:0 jsme si asi mysleli, že to máme v kapse, ale Helas zabral a rázem to bylo zcela jinak. Jinak jsme se viděli takto v rozumném počtu před startem nové sezony vůbec poprvé a přesto si myslím, že to nebylo z naší strany vůbec špatné. V minulém roce jsme patřili k favoritům skupiny, ale letos si myslím, že to tak nebude. Předpokládám, že se budeme pohybovat spíše ve středu tabulky a tak to bude pro nás i výhodnější, protože aspoň nebudou tolik ostatní týmy u nás bránit a tak to může být naše výhoda,“ řekl po tomto souboji střelec první branky Tanga MILAN SVOBODA.

 

„Co se týče výsledku, tak to nebylo špatné, protože jsme uhráli s ligovým týmem remízu. Rozhodl náš trestuhodný dvouminutový výpadek, kdy to soupeř otočil. My jsme to nedokázali ustát, takže to je škoda. Dnes nastoupilo hlavní jádro týmu, který začne na konci září další druholigovou sezonu. V ní půjdeme zápas od zápasu a osobně bych si přál, abychom ty naše ligové zkušenosti jsme dokázali v této soutěži plně využít,“ si přeje lodivod hodonínského Tanga MAREK JÁNOŠ.

 

Jinak druhá futsalová liga (skupina Východ) bude mít od nového ročníku opět po několika letech kompletní složení, protože ji bude hrát dvanáct mužstev. V dodatečném termínu se o dvanácté místo v této skupině přihlásily dva celky, a to ex-ligový Nejzbach Vysoké Mýto a divizní ROUB Vítkovice. Komise futsalu FAČR na svém zasedání rozhodla o tom, že dvanáctým celkem východní skupiny 2. ligy bude Vysoké Mýto.

 

A jak vypadá složení družstev ve 2. lize (VÝCHOD) pro sezonu 2018-2019?

FC TANGO HODONÍN,

AC Gamaspol Jeseník,

FC Pramen Havlíčkův Brod,

FC Baník Ostrava,

Žabinští Vlci Brno,

Tatran Baracuda Jakubčovice nad Odrou,

ASM Dolní Loučky A,

VŠSK futsal Zlín,

SK FERRAM Opava,

SKP Ocel Třinec,

USK Slávie Ostravská Univerzita,

1.FC Nejzbach Vysoké Mýto.

 

TANGO HODONÍN nastoupí v prvním kole doma proti Vysokému Mýtu – hraje se v neděli 30. září 2018 v hale TEZA Hodonín s výkopem v 19 hodin. O týden později (2. kolo) hrají naši kluci opět doma, a to v neděli 7. října 2018 od devatenácti hodin s Jeseníkem.

 

FC TANGO HODONÍN B bude startovat opět v DIVIZI E, kde se pro sezonu 2018-2019 představí celkem jedenáct mužstev s tím, že jeden celek bude mít v daném kole vždy VOLNÝ LOS!

FC TANGO HODONÍN B,

Arsenal Brno,

SK Amor Lazor Vyškov,

FC Kloboučky,

ASM Dolní Loučky B,

FFT Vinohrady Brno,

Nasan okruh N.L. Brno,

Brikety-pelety Štěpán Vyškov,

FC Kalábek Sport Brno,

PRO-STATIC Blansko,

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS