Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tango Hodonín "B" si velké cíle nedává - rozhovor s prezidentem.

16.10.2016 | Jiří Štěrba

Hodonín loni poprvé okusil druhou ligu, která dle slov prezidenta Jána Lahvičky předčila očekávání. Letos je hodonínský celek již pod hlavičkou Tanga. Na otázky ohledně rezervního týmu odpověděl právě klubový prezident Ján Lahvička.

V minulém ročníku se Dukla Hodonín umístila na předposledním místě v tabulce. Počítali jste s tím, že takto první sezóna dopadne?
Ano, před sezónou jsme neměli žádné ambice, dostali jsme nabídku coby mužstvo okresního přeboru zahrát si 2. ligu a chtěli jsme to zkusit. Já jsem předpokládal, že uděláme 4-10 bodů což jsme výrazně překročili. První ročník jsme se hlavně chtěli naučit, jak soutěž funguje a zkusit na co máme. Moje očekávání tým překročil, v podstatě jsme skončili 3. od konce a doteď máme pivku na funkcionáře v Praze ohledně způsobu, jak naložili s nezaplacenými poplatky Zlína. 

Obdrželi jste nejvíce branek v celé soutěži, dohromady 123. Zapracovali jste během přípravy právě na defenzivní části vaší hry?
Naopak se soustředíme na ofenzivu, dali jsme zároveň velmi málo branek a problém je ve velmi nízkém držení míče. Z toho vychází soupeřova aktivita a počet obdržených branek. Letos se pokusíme být silnější na míči a hru ve předu zrychlit a zefektivnit, abychom hráli s míčem mnohem více než v loňském roce. 

Můžete nám lehce nastínit jaké výhody či nevýhody má pro hodonínský futsal spolupráce s Tangem? Probíhá úzká spolupráce právě s „A“ týmem?
Ta otázka je položená špatně, my s Tangem nespolupracujeme, my jsme Tango! Po sloučení klubů se brněnská část přetransformovala a plně začlenila do hodonínského klubu, který používá nový název. Spolupráce mezi všemi týmy je velmi úzká, polovina hráčů z béčka trénuje s áčkem již od srpna a trenér béčka se také podílí na trénincích „A“ týmu, kde se učí. V plánu je, že trenér áčka Berky se občasně zapojí i do přípravy žen. Výhodou tedy je obrovský skok v kvalitě fungování klubu ve všech směrech, nevýhodou, že je potřeba mít mnohem širší organizační a realizační tým než doposud, ale to se nám zatím daří naplňovat.

Hodonínský kádr zůstává stejný jako minulý rok. Odešel akorát Varmuža. Má tým potenciál posunout se v tabulce do vyšších pater?
V podstatě ano, odešel Varmuža, který má obrovský talent, ale nemá to srovnané v hlavě. Zraněný je Krejčiřík s tím, že nevíme, kdy se vrátí. Přišlo několik mladých hráčů, s těmi ale bude potřeba nějakou dobu pracovat, než budou schopni týmu pomoct. V zásadě chceme pokračovat stejně jako v loni s tím, že už jsme o něco zkušenější a snad budeme hrát blíže ke středu. Určitě nemáme v plánu, že by hráči áčka měli nějak hromadně hrát druhou ligu. 

V Hodoníně je krásná hala, která se některé zápasy pěkně zaplnila. Nebudou hráči „B“ týmu v mírné nevýhodě? Přeci jen se lidé budou těšit na zápasy ligového týmu a béčko na tom může být bito.
Jasnou prioritu ve všech směrech má „A“ tým, takže i v tomto směru se s určitým poklesem počítá. Na druhou stranu jsou to dvě různé věci. Za prvé oba týmy hrají většinou do kříže a fandové v Hodoníně mají teď možnost chodit na futsal prakticky každý týden. Taky je rozdíl ve vnímání obou týmů, kdy na „A“ tým se chodí lidi dívat na špičkový profesionální futsal, kdežto v zápasech „B“ týmu chodí podpořit místní kluky, z nichž většina nemá ambici nakouknout do „A“ týmu. Takže výrazný pokles divácké návštěvnosti ve 2. lize neočekáváme.

Jak probíhala příprava na nový ročník?
Příprava probíhala standardně, půl týmu začalo v srpnu s áčkem, zbytek se přidal začátkem září. Jedinou změnou je rozšíření tréninků o motorickou přípravu v gymnastickém sále, kde se pracuje na rychlosti a dynamice hráčů. Odehráli jsme jediný přípravný zápas s Žabinskými Vlky, kde jsme zkoušeli řadu hráčů a uhráli jsme se silným soupeřem přijatelný výsledek 1:2.

V prvním kole jedete do Brna na utkání s nováčkem Atraps-Hombres. Troufám si říct, že nikdo nechce nováčka na první kolo, protože je těžké se na soupeře připravit. Jak podle vás úvodní zápas bude vypadat?
Myslím, že to bude typický úvod sezóny, trochu nervózní, trochu nesehraný, kdy nikdo nechce dostat první gól a prohrát. Nám o nic nejde, druhou ligu hrajeme spíš pro zábavu stejně jako v loni, ale samozřejmě budeme chtít vyhrát. O soupeři víme pouze to, že má výborného trenéra Brůnu a taky pár hráčů, kteří dříve hrávali ještě za brněnské Tango, takže to zas taková legrace nebude a jestli chceme pomýšlet na body, bude potřeba dát do zápasu hned od začátku všechno.

                      zdroj: Tadeáš Jindra, eFutsal.cz

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS